Starší zprávy (2)

Včera jsem se sešel se svými spolužáky ze střední školy. Až na pár výjimek jsme se sešli úplně všichni a po pravdě musím říci, že to pro mne byl velmi silný zážitek. Především pak pro to, že jsme se neviděli 15 let a v některých případech nám činilo potíže se navzájem identifikovat.


Dnes opět vyšlo nové povídání o tom, co se děje okolo programu VirtualDub v souvislosti s nekompatibilitou Ulead Media Studio Pro v6.0 (jak je vidět, nejen já jsem měl s UMS potíže).

Rovněž vyšla nová verze DivX kodeku pro MPEG-4 (verze 3.11 alfa).


Konečně jsem se dostal k tomu, abych vyzkoušel program Raluka. Bylo to rychlé, neb se nedokázal spojit s telefonem.


Jsou Velikonoce, 4 hodiny ráno a já nemůžu spát. Tak jsem alespoň aktualizoval stránku o MPEG-4 a pořádně si přečetl, co je zase nového okolo programu VirtualDub.


Vyšly dvě nové opravené verze freeware programu VirtualDub.


Příští týden se nedostanu k Internetu, takže ani nebudu odpovídat na e-majly. Sorry.


Dnes mi napsal autor českého programu Nokia Service Menu Monitor, že už by nová verze měla znát i Nokii 3210. Hned jsem ho vyzkoušel a skutečně, program funguje. Výsledek jsem umístil jako obvykle sem.


Nový DivX kodek pro MPEG-4 (verze 3.1 alfa) vypadá pro přehrávání použitelně, renderovat jsem s ním zatím nezkoušel.


Včerejšího apríla jsem přežil, napálit jsem se nechal jen jednou. Dnes jsem se konečně dostal k tomu, abych důkladně prověřil novou verzi programu FAST Capture (viz "newsa" z 15. března 2000). Stáhnul jsem z kamery do PC asi 30 minut, sestříhal, doplnil titulky a nahrál na VHS. Šlo to jako po másle. Tedy v tomto ohledu žádná změna k horšímu. Díky bohu za ty dary.


Včera též vyšel nový DivX kodek pro MPEG-4 (verze 3.1 alfa).

Včera vypustili Matroxové nové ovladače pro G400 do Windows NT 4.0 (Matrox PowerDesk Revision 4.45.037). Pro Windows 9x je poslední verze stále z 25. února 2000 (Matrox PowerDesk Revision 5.52.015).


Konference přinesla první ovoce v podobě linků na mraky software k Nokiím (a nejem jim), postahoval jsem co se dalo a něco z toho i vyzkoušel. Výsledky jsem umístil jako obvykle sem.


Půjčil jsem si digitální fotoaparát a nafotil s ním Nokiu 3210 a servisní kabel. Prvních pár obrázků jsem umístil sem.


Protože jsem Kretén, tak mě nenapadlo vyzkoušet Hyperterminál bez telefonu (díky Jakube). No a světe div se, bez připojeného mobilu byla odezva na AT příkazy, například ATIn (n=0-4), AT&V, stejná, jako kdyby byl k počítači připojen modem.

Tak, a protože jsem mladý hejsek, nebylo možné, abych včera večer odolal pokušení zajezdit si chvíli s Porsche Carerra. Výsledek mé sebevražedné jízdy je ke stažení zde (1 169 408 bytes) a také zde (446 464 bytes).


Dnes jsem opět zápolil s kabelem k Nokii 3210. Nějaký hodný člověk (díky Jakube) mi poslal program NOKINFO.EXE. Ověřil jsem si, že mi kabel zcela evidentně komunikuje jak FBUS tak i M2BUS. NDS3 přesto nechodí. Trochu jsem Nokiu potrápil i Hyperterminálem. Při připojení přes virtuální COM3 normálně odpovídala na AT příkazy. Tedy jestli mi odpovídala Nokia nebo jen ovladač (simulant), to nevím. Ale nikam jsem se "nedomodemoval".


Dnes jsem opět zápolil s kabelem k Nokii 3210. Vypadalo to na mechanickou závadu, protože když jsem ho trochu "promasíroval", tak se mi podařilo Nokia Startup Logo Editor v1.0a přimět ke komunikaci i v módu M2BUS. Nicméně programy, co mi nechodily včera, nechodily ani dnes.


Včera pozdě v noci jsem na mageu založil konferenci o datových přenosech. Dnes mi dorazil servisní kabel Fbus a M2bus k Nokii 3210 (DAU-9P), tak jsem ho hned vyzkoušel. Výsledek funkce některých programů jsem umístil sem.


Kámoš přitáhl do práce 70 MB dlouhý VOB a trial verzi PowerDVD 2.55, abych vyzkoušel jak to bude chodit. V práci, kde mám Banshee 16 MB, to chodilo dobře a doma na 32 MB G400 taky. Zkusil jsem na Banshee přehrát i MPEG-4 o rozměrech FULL PAL (768x576), který mi předtím šel trhaně a ejhle, PowerDVD ho přehrál plynule! Tak jsem MPEG-4 zkusil přehrát Windows Media Playerem a ejhle i zde už to bylo plynulé. Znamená to tedy, že PowerDVD nainstaloval do Windows lepší kodek pro přehrávání MPEG-4? Na G400 mi však tento MPEG-4 jde i nadále trhaně. Takže si myslím, že PowerDVD "jen" vyřadil na Banshee z cesty zpracování videa při přehrávání nějaký filtr.

Ráno jsem si objednal kabel k Nokii 3210. Jsem docela žádostiv, jak to pak bude chodit.

Během dne jsem dostal forwardovaný E-Mail od K2. Na výzvu reaguji pozitivně. Benzín už nebudu čepovat nikdy.


Takže, zřídil jsem stránku s odkazy, hledání nějakého konkrétního linku na mých stránkách se začalo pomalu stávat detektivní činností.

Rovněž jsem objevil české hobby stránky o  GSM a jsem opět o něco chytřejší ohledně připojování teflefonu Nokia 3210 k PC. Potřebný kabel lze koupit i u nás. Teflefón nevybavený konektorem není nutné upravovat, kabel se jednoduše zacvakává do teflefónu se sejmutým zadním krytem.

Dočetl jsem se také nové kódy (pro 3110) a vyzkoušel je na 3210. Tož jsem je doplnil do tabulky sem.


Dnes jsem se konečně "proklikal" skrze německy psané stránky na download i na www.fastmultimedia.de a hned jsem tam objevil, novou verzi AV Master 2.5 build 0019 (minulá verze byla build 0017) pro Windows 98 (z 14-Feb-2000). Samozřejmě, že jsem se také podíval na download na www.fastmultimedia.com, tedy na jediné místo, kde jsem doposud pátral po novém software ke kartě AV Master 2000. A helemese, ona je tam tatáž aktualizace! A při tom ještě 23. a 24. února 2000 tam nic takového nebylo! Software pro Windows 2000 tam ale stále není.

Dál jsem zjistil, že zmizel patch opravující chybu při grabování ve Windows 98, kdy se grabování "zbláznilo" a začalo produkovat tisíce kraťounkých souborů. Za to tam přibyl patch na opravu téhož ve Windows NT. Porovnáním tohoto nového souboru a souboru pro Windows 98 z mého archívu jsem zjistil, že patchy jsou identické.


Tak jsem po dlouhé době zase utrácel u Mekáče. Tentokrát za to nenese zodpovědnost moje nenažranost, ale hračky k filmu Toy Story 2 pro synka, který bez nich samozřejmě nemůže být.

Tak trochu jiná restaurace

Dnes brzy ráno (tj. těsně po půlnoci) jsem zase jednou sledoval Velkou noční hudbu. Ve videoklipu skupiny Oasis D'You Know What I Mean mě zaujal tento záběr:

By mě docela zajímalo, kde to točili. O skupině nic nevím, ale předpokládám, že Češi to nejsou.


Včera a dneska jsem zachraňoval data z HDD, který mi odešel v práci. Místo FFFFh se z disku četlo FF7Fh (chvíli samozřejmě trvalo, než jsem na to přišel). Vyřešil jsem to tak, že jsem vzal destičku s elektronikou z téhož typu disku a dal jí místo té odešlé. Pak už teoreticky stačilo jen překopírovat data. Teoreticky proto, protože ty zasrané, zkurvené, zajebané, zapíčené a mechem obrostlé Windows při vypnutí samozřejmě píšou nějaké kraviny do boot sektoru a tím, že se špatně četlo (a zřejmě i zapisovalo), boot sektor pochopitelně zničily. Za Billovu vlast padla také část FAT. Musel jsem tedy obnovit boot sektor, jenže jsem nevěděl, jak jinak to udělat, než FDISKem a FORMATem, což vede ke ztrátě dat. Tak jsem si schoval kus disku počínaje FAT a ROOT adresářem konče do souboru na jiný disk a provedl FDISK a FORMAT. Poté se disk tvářil jako čisťounký a dat prostý. Nyní jsem obnovil FAT a ROOT adresář, načež se na disku "objevila" data. Až na nějaké nepodstatnosti (díky poškozené FAT) šlo všechno odkopírovat na "zdravý" disk. To mi spadl kámen ze srdce. Jak správně tušíte, destičku s elektronikou lze "beztrestně" vyměňovat (jen?) u disků Western Digital.


Konečně se mi po měsíci vrátil mainboard z reklamace. Dostal jsem místo původního ASUS P2B v1.10, ve kterém mi odešla Flash EEPROM, nový ASUS v1.12. Na první pohled se od sebe verze nijak neliší. Na druhý také ne (na rozdíl od verzí 1.01 a 1.10). Ten měsíc bez PC pro mě byl utrpením, které jsem překonal díky tomu, že jsem zabavil PC synátorovi a nastrkal do něj svůj oblíbaný hardware.


Další novinky:
čerstvé
březen 2002
září 2001
červen 2001
prosinec 2000
srpen 2000
duben 2000
březen 2000


Announcement:
o všech informacích zde uvedených platí, že nutně nemusí být 100% správné.
Stránka byla vytvořena pomocí programu NOTEPAD.EXE, což je jediná správná cesta, jak tvořit HTML.
Obrázky obrazovek byly nasnímány za prostého užití čudlíku [PrintScreen], následně byly zpracovány a případné ostatní obrázky i namalovány v programu Corel PhotoPaint.

Home


© 2000-2001, K5